Üdvözöljük a Szentesi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesületének Honlapján!

A szentesi szervezet rövid története:

Szentesen 1968-ban lelkes kutyások megalakították a Szentesi kutyás egyletet.
1969-ben az egylet működésére felfigyelt a MEOE Budapesti Szervezete és soraiba hívta azt. A helyi szervezet MEOE Szentesi Szervezete néven 1970. április 10.-én megalakult. A szervezet megalakulásával egy időben a kutyaiskola is megkezdte működését. Az iskola az akkori vásártér területén kezdte meg, mind a neveletlen ebek mind a kiállítási kutyák felkészítését. Szentes Város akkori vezetőségének nagyon szimpatikus volt egy ilyen jellegű kezdeményezés és ennek, hogy hangsúlyt adjon 1973. február 26-án felajánlotta a városon belül elhelyezkedő területet, hosszú bérleti szerződéssel a Vörösmarty és Munkás utca sarkán. A kutyaiskola a mai napig ezen a ligetes, fás helyen tartja minden hétvégén a kiképzéseit. A hosszú évek alatt nagyon sok kutyának és gazdának nyújtott segítséget mind a nevelés mind az engedelmes és őrző védő feladatokban.

A 80-as-90-es években a taglétszámunk elérte a több mint 400 tagot. A 90-es évek végétől ez a tendencia sajnos országosan csökkenni látszik. A 2011-es évben, az egyesület már csak 32 főt számol és az akkori Elnökünk 2011-év eleji azonnali lemondásával a szentesi szervezet mélypontra zuhan. Azonban összefogásal a baráti társaságnak sikerült egy új vezetőséget felállítani. Az új vezetőség összefogta és vezeti tovább a szervezetet.

A MEOE Szentesi szervezet 2011 december 18-án átalakult, az egyesület jogutódja a Szentesi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete. Az egyesület a MEOE Szentes arculatát megtartotta, de napjainkban nem csak a show kutyázást tartja szem előtt, hanem magasabb szinten üzemelteti a kutyaiskolát, szakirányú kiképzőkkel valamint a kutyával való sportolás lehetőségével. A kutyás életet több rendezvénnyel próbáljuk szinesíteni!